Adobe Photoshop

Adobe Photoshop is zodanig ingeburgerd dat er zelfs een werkwoord van gemaakt is. Fotoshoppen is synoniem voor het bewerken van foto's. Maar Photoshop is zoveel meer dan het bewerken van foto's. Het is in mijn ogen een compleet pakket voor allerlei grafische toepassingen waar ook foto's mee te bewerken is. Er zijn duidelijke verschillen met Adobe Lightroom omdat Lightroom echt bedoeld is voor je digitale workflow. Photoshop en Lightroom zijn gebuldeld in een speciaal 'fotografen' abonnement.

 

Anders dan in Lightroom kun je in Photoshop met lagen werken. Die lagen hebben het voordeel dat je alle bewerkingen los van elkaar kunt doen. En die lagen kunnen dan ook weer maskers bevatten. Let op, Photoshop is geen makkelijk programma, het heeft een behoorlijke hoge leercurve.

 

Wat er allemaal mee kan is veel te veel om hier even op te sommen. En er zijn heel veel artikelen op internet over te vinden evenals video's hoe je bepaalde dingen kunt doen. Ook Adobe zelf heeft heel veel van die zogenoemde tutorials op de website staan.